Kamrater, de senaste veckorna har det pågått diskussioner mellan oss svenskar...

Kamrater, de senaste veckorna har det pågått diskussioner mellan oss svenskar. Det nuvarande politiska klimatet för vänstern är kluven. Högern och socialdemokraterna blir allt mer och mer populistisk för varje dag som går och vänsterpartiet har glömt bort vad vänsterpolitik står för.
Det är ingen hemlighet att vänsterpolitik idag är sammankopplat med identitetspolitik. Öppna gränser, manshat, skitkastning mot svenskar. Det är den bild som den gemene människan i Sverige föreställer sig så fort man nämner ordet "vänstern"
Kamrater, något måste göras om vänsterpolitiken ska överleva i detta klimat. De alternativ för vänstern som finns för oss är dock få och splittrade. Som bäst finner vi partier som endast lajvar 70-tals kommunism och hyllar Lenin, Stalin och soviet som religiösa fundamentalister. Som värst finner vi brustna skaror av antifascism och anarkism vars enda motiv är att kasta sten på polis och medmänniskor.
Kamrater, detta är inte hållbart. Detta togs upp i den aktiva sverigetråden som befinner sig hör på leftypol och ett förslag togs fram.
Bildandet av en ny rörelse och ett nytt parti som välkomnar alla som är trötta på järngreppet idpol och lajv har på vänsterpolitik.
Syftet är att alla som följer Marx undervisningar och socialism ska samarbeta under ett namn. Där oberoende på om du är Marxist, Leninist, Syndikalist, Anarkist, osv så ska ingen diskrimineras eller utfrysas ur rörelsen. Bokstavsvänstern är ett begrepp som alt för sant beskriver vårt politiska klimat här på vänsterkanten. Detta måste få ett slut. Vi kan aldrig hoppas om att lyckas om vi är såpass splittrade att vi inte ens kan jobba tillsammans.
Kamrater, vår gemensamma fiende är kapitalismen, inte varandra. Vi är alla passionerade inför politiken och det är något att värna om. Men så länge vi är splittrade så kommer vi aldrig lyckas.
Detta är varför en gemensam rörelse är så viktig. Vi är flera tiotusentals på den absoluta kanten över hela Sverige. Men våra röster når inte riksdagen eller media för vi inte sjunger tillsammans. Det är dags för förändring.
Tidigare diskussion har framfört några principer vi kan utveckla och forma rörelsen och potentiellt partiet efter.
Om vi ska hoppas att göra kampen mot kapitalismen seriös så måste vi vinna arbetarnas hjärtan. Just nu har SD ett järngrepp om dem endast för de inte finner alternativ i resterande partier. Det är omöjligt att föra vår kamp om vi endast lajvar, kastar sten och associeras med idpol. Det är dags för organisation.
Mitt förslag är att vi börjar i Göteborg. Göteborg är Sveirges rödaste stad med kamrater från ändlösa organisationer. Kommunistiska partiets huvudkontor befinner sig där, samt syndikalistiska, anarkistiska och övriga socialistiska rörelser.
Jag har möjlighet att anordna ett mötesrum i Göteborg där vi kan diskutera om denna rörelse är möjlig. Ett samarbete bland alla de röda ideologierna som motsätter sig kapitalism och är kritiska mot identitetspolitik och överdriven hyllning till historien.
Så vad sägs kamrater?
Ska vi ge detta en chans?
Discord:
discord.gg/8R4XrXR
Förra tråden:

Other urls found in this thread:

discord.gg/8R4XrXR
twitter.com/notch/status/936220028755685376

bump

Frågan är dock om vi ska ha discord eller IRC/liknande?
Föredras själv discord och kan inte bry mig mindre om att de säljer data

. " ". uh– .

Kamrater på andra sidan sjön har jobbat en del redan innan oss på att göra vänsteridéer mer accepterande, tror vi kan adoptera en del punkter de tagit fram

Alltså hela grunden för marxismen handlar om att splittra folken i klasser och roller, inte samarbeta som helhet, så splittring och identitetspolitik känns rätt naturligt.

Hej stormsnorre, läget?

I want to fuggg hot blue eyed white girls nigggaaas dammnnn white bitches are always freaky especially European chicks.

Enjoying role-playing as a dark man? You know unfortunately fantasy won't change your trouser-situation, Holla Forums.

>discord.gg/8R4XrXR
Dra åt helvete. Något bättre kommer poppa upp så småning om genom vänsterpol 2.0.

Jupp helt rätt, och det är just därför ni håller på att förlorar. Ni har grävt era egna gravar under en längre tid nu. Dock var inte oroliga; högern kommer städa upp efter er sen när ni lekt klart.

Ok.

ok

Varje jävla gång snorrarna försöker med något, så ser de alltid ut som fånar

Jag gick på en föreläsning om socialism och arbetarrörelsen inom Svenskfinland idag. Den var okej, hade intressanta grejer att säga om socialism och nationalism, men man blev också präktigt äcklad när de talade om Kautsky som en marxist.

Socialdemokraterna är mera till vänster här i Finland, men spelar uppenbarligen ändå i samma liga.

Suckdemokrater som suckdemokrater. De driver en ideologi som suger av kapitalismen med pyttelite tänder lite då och då

Scandinavia is the european american.
You guys got really really fucking americanized.

Buddy, you don't know half of it

i'd like to know more, but at the same time I'm scared. When I was very little I always thought of scandinavia as a place untouched by the american corruption, boi I was wrong. Friendly people tho. Don't agree when people say you guys are cold

I mean, it's a real problem, but it's no bigger here than elsewhere. Other places in europe, asia, the middle east and elsewhere have been harmed to the same degree.

Really the bigger threat is anglisation, more and more people becoming more and more accustomed to the english language and it becoming more integrated into their everyday lives. Though even that isn't bigger here than in many other prosperous countries. It's something nations all over the world face and it's something that we must battle together.

yeah you have no fucking idea, it's insane

varför ska vänstern ägna dyrbar tid åt att försöka streta emot engelskans utbredning när man ända skiter i alla andra nationella särarter (med allt vad det innebär)? en värld enad under ett språk vore väl fantastiskt för socialismen? om folk sedan vill kan de väl läsa tyska, franska osv på ex. universitet i framtiden

Vänstern är endast emot identitet när det gäller politik, så som sjw eller rasism. Så länge identitet är utanför politik så är det inget fel med det. Vad som gäller demonstrationer så handlar det som USAs influens och utnyttjande utav länder för deras egna vinning. Sverige böjer sig just nu riktigt hårt för att tillfredsställa USA och NATO. En tillfredsställelse som endast USA vinner på och vi bekostar oss i Sverige markant.
Kommunistiska partiet anmälde nyligen vår överbefälhavare för högförräderi p.g.a. hans starka kopplingar till USA och bristande vilja att sätta Sverige och det svenska folket i prioritet. På vis så handlar han svenska soldater som om de vore varor istället för medborgare, människor med egna liv, drömmar och ambitioner.
Om denna anmälan ens kommer leda till något återstår att se, men enligt det kommunistiska partiet så faller detta under förräderi då överbefälhavaren sätter USAs intresse över Sveriges.

hahaha, takk for en god latter, kamrat

……….all identitet är politisk

Hur är det tänkt att ska detta ske? Barn matas med skiten från tidig ålder och du kan hitta högstadieelever och gymnasister på sociala medier (inte sällan med ☭-symboler i profiler och användarnamn) vars hjärnor redan är fullkomligt söndermarinerade av det. Debattartiklar, radioinslag och morgonsoffor upp och ned med konstant indoktrinering. Allt detta samtidigt som storföretagen erbjuder identitetspolitiska avlatsbrev och håvar in som om inget hade hänt. Vem är det tänkt ska komma dragandes med klasskamp och arbetsvärde när ingen jävel vill ha ett "vanligt" liv?

Neger identitet har endast med politik att göra för reaktionärer tror deras identitet är det absolut viktigaste som finns.
Det finns lika mycket logik i att kön, ras eller läggning är politiskt som om din längd på ditt hår, skostorlek eller faktumet om du firar midsommar eller ej avgör vilket parti du röstar på.
Det är rent av efterblivet att påverka andras liv baserat på vad du som person identifierar dig som. Vilket är av effekt hur andra påverkar dig över hur de, kontra dig, identifierar sig som. Det har absolut inget med de materiella egenskaperna att göra gällande din situation. Lägg dig

Vanligt liv enligt dagens samhälle är födas, plugga, jobba, pension, dö.
Vem fan vill ha ett sådant 2-dimensionellt liv? Klart de försöker påtvinga något mer till livet utan att ändra något öht. Det är enkelt, simpelt och kräver inte särskilt längre tänk än "höhö jag är speciell!"

Haha. Lycka till

Vi borde införa Sankaras modell favä, tvina alla politiker att leva på absolut minimum. Inget lyx. Inget onödigt slösande på pengar. Slutar de jobba som politiker ska de ut på arbetsmarknaden igen, ingen jävla fallskärm, speciellt inte på 4,8 miljoner kr när svenska arbetare lever på gränsen.

Finns det någon som bryr sig om vad lajvare gör? Om något var det en demonstration över hur lite rättsväsendet bryr sig om lagar när det gäller högt uppsatta människor. Vilket vi redan vet

Död tråd.
Död rörelse.
Värt ett försök, men vänstern i Sverige är död.

all vänster är död

teknologin har sprungit ikapp oss

twitter.com/notch/status/936220028755685376

Notch går på 8/pol/. Alltså jag visste att han var en chantard, men inte fan trodde jag han var så långt gången. Killen är ju fanimej multi-miljadär. Har han inte mer roligare saker han kan fördriva tiden med?

Va fan sysslar den jävla tölpen med? Jag trodde han var uppenbarelseformen av den eviga juden.

hahahaha vad i helvete, undrar om han lirar mgtow med

Jävla lodisar skicka tillbaka kräken till afghanistan vet jag, vi har ett problem har i landet och det är ett enfrågeproblem.

Viktigare att vi struntar omkring än att hjälpa de i nöd

När började detta? Ser de lika ofta som invandrare/romer nu nuförtiden…

Det har også set i Danmark de sidste par år.

*Det har jeg

que es esto?, fuera de mi blog comunista de cocina checoslovaca

Började nog se detta runt 2010 men blev mer frekvent runt 2012. Idag är det sorgligt som fan nog vardag att se äldre i nöd.
Finns en pensionär jag stötte på som försökte ta sig in i vårt sopprum, kunde inget annat än att släppa in honom och önska honom en bättre framtid. Förjävligt.

saru

förslag på vad jag bör lägga till på mitt markus och malcom bingokort?

Hån mot populistvänstern, den som skriker på gatorna om att SD är fascister och dylikt

update

...

asså socialism är ba såååååå fett asså
liksom jag e definitivt kommunist??
solidaritet e sexigt

Modevänstern får fan mitt blod att koka favä. Jävla överklass idioter som gör kampen till en stil och inte en seriös rörelse