Swedish organization thread

Kamrater, de senaste veckorna har det pågått diskussioner mellan oss svenskar. Det nuvarande politiska klimatet för vänstern är kluven. Högern och socialdemokraterna blir allt mer och mer populistisk för varje dag som går och vänsterpartiet har glömt bort vad vänsterpolitik står för.
Det är ingen hemlighet att vänsterpolitik idag är sammankopplat med identitetspolitik. Öppna gränser, manshat, skitkastning mot svenskar. Det är den bild som den gemene människan i Sverige föreställer sig så fort man nämner ordet "vänstern"
Kamrater, något måste göras om vänsterpolitiken ska överleva i detta klimat. De alternativ för vänstern som finns för oss är dock få och splittrade. Som bäst finner vi partier som endast lajvar 70-tals kommunism och hyllar Lenin, Stalin och soviet som religiösa fundamentalister. Som värst finner vi brustna skaror av antifascism och anarkism vars enda motiv är att kasta sten på polis och medmänniskor.
Kamrater, detta är inte hållbart. Detta togs upp i den aktiva sverigetråden som befinner sig hör på leftypol och ett förslag togs fram.
Bildandet av en ny rörelse och ett nytt parti som välkomnar alla som är trötta på järngreppet idpol och lajv har på vänsterpolitik.
Syftet är att alla som följer Marx undervisningar och socialism ska samarbeta under ett namn. Där oberoende på om du är Marxist, Leninist, Syndikalist, Anarkist, osv så ska ingen diskrimineras eller utfrysas ur rörelsen. Bokstavsvänstern är ett begrepp som alt för sant beskriver vårt politiska klimat här på vänsterkanten. Detta måste få ett slut. Vi kan aldrig hoppas om att lyckas om vi är såpass splittrade att vi inte ens kan jobba tillsammans.
Kamrater, vår gemensamma fiende är kapitalismen, inte varandra. Vi är alla passionerade inför politiken och det är något att värna om. Men så länge vi är splittrade så kommer vi aldrig lyckas.
Detta är varför en gemensam rörelse är så viktig. Vi är flera tiotusentals på den absoluta kanten över hela Sverige. Men våra röster når inte riksdagen eller media för vi inte sjunger tillsammans. Det är dags för förändring.
Tidigare diskussion har framfört några principer vi kan utveckla och forma rörelsen och potentiellt partiet efter.
Om vi ska hoppas att göra kampen mot kapitalismen seriös så måste vi vinna arbetarnas hjärtan. Just nu har SD ett järngrepp om dem endast för de inte finner alternativ i resterande partier. Det är omöjligt att föra vår kamp om vi endast lajvar, kastar sten och associeras med idpol. Det är dags för organisation.

Mitt förslag är att vi börjar i Göteborg. Göteborg är Sveirges rödaste stad med kamrater från ändlösa organisationer. Kommunistiska partiets huvudkontor befinner sig där, samt syndikalistiska, anarkistiska och övriga socialistiska rörelser.
Jag har möjlighet att anordna ett mötesrum i Göteborg där vi kan diskutera om denna rörelse är möjlig. Ett samarbete bland alla de röda ideologierna som motsätter sig kapitalism och är kritiska mot identitetspolitik och överdriven hyllning till historien.
Så vad sägs kamrater?
Ska vi ge detta en chans?

Förra tråden:

Other urls found in this thread:

youtube.com/channel/UCrJlVzl3pXHIcZtiWDSwHWQ
discord.gg/sS5RR5
motmakt.no/
en.wikipedia.org/wiki/Libertære_Socialister
anarchy.no/sa.html
autonomorganisering.noblogs.org/post/2017/02/22/we-have-formed-the-autonomous-revolutionary-nordic-alliance/
infoarna.org/
gatorna.info/
en.wikipedia.org/wiki/World_In_Common
discord.gg/jsKT7Xr
kampochkulturarv.se/program/
twitter.com/NSFWRedditVideo

Googla Bookchin

;^)
Skämt åsido så kvarstår den första frågan i hur man bäst organiserar sig genom brädet. Hoppas vi bara på ett par stycken i närheten ansluter sig så att vi kan få en boll i rullning?

What's the best commie group in Sweden

None of them, that's what this thread is about.

Jo, ville hålla tungan i mun lite när jag gjorde tråden, kände att ironi aldrig går fel
Det är självklart den svåraste delen. Men som diskuterat i den tidigare tråden så finns det ju självklart många här som är pålästa nog att se vänstern från denna synpunkt. Alla partier suger dase, inget blir gjort osv.
Känns mest effektivt att rekrytera människor som redan läst innan vi rör oss ut till massorna. Mest för att göra den första snöbollen på kullen så stor som möjligt och ge den en redig knuff.
Som nämnt är jag själv helt för idén och när ordet ges så kan jag öppna dörrarna för ett officiellt möte här i Göteborg om så önskas. Inte ett måste såklart. Kan vara bäst att organisera ett där majoriteten av oss bor.

TRIGGERED

...

what does it say?

He's a very climate smart person that doesn't fly a whole lot, only 7-8 times a year between sweden and the us or mexico. sometimes when he travel within sweden he even goes so far as to even take the train. He compensates for all of this by owning an electric car.

yeah, that's pretty guillotine worthy tbh

Jag är en intresserad kamrat, fast bor rätt så söder om GBG. Finns det ett sätt jag kan hjälpa för att kickstarta?

Det är svårt just nu då inget är etablerat. Dock är ditt visade intresse fantastiskt hjälpsamt eftersom vi just nu endast existerar här i tråden och på leftypol. Låt budskapet vara vid liv tills det att det första mötet inträffar, så har du hjälp mer än vad alla pengar i världen kan göra

Jag ska försöka göra så gott jag kan, kamrat!

Previous response failed to mention that he is from one of the richest municipalities in Sweden and most likely hasn't even graduated upper secondary school yet.

In about 20 years this guy will be in upper managment, member of a board of directors or maybe even CEO through the network of wealthy friends made while growing up in such an affluent area and spouting shit like "In Sweden nobody is allowed to be successful without facing envy" and smugly thinking that "he's a part of the solution, not the problem" for being eco-concious.

Fuck how i hate the petit-bourg.

This is going to be put to an end

bra tråd, fortsätt såhär så kanske vi kommer någon vart.

vi kan starta en youtube-cirkel.eller, snarare; vi BORDE start en cirkel.
En vänsterröelse med nordiska vänsterradikaler. Jag är admin för denna kanal(och discord) youtube.com/channel/UCrJlVzl3pXHIcZtiWDSwHWQ
jag har en kamera, tecknarplatta + adobe creative cloud och massa jävla tid och en autistisk nivå av kreativt skapande och gör egen musik, så kasta vad fan du vill på mig.

Om du har ett manus, en artikel eller en kanal du vill få publicerad joina här så kan vi snacka om det.
discord.gg/sS5RR5 skriv "the swede sent me" i arrivals ifall jag inte är där.

Jag behöver svenskar som jag kan snacka politik med. När man gått i svenska liberala skolor blir man fan trött inombords efter ett tag.

min poäng är att de flesta av oss är säkert för lata för att pendla stad till stad, så vi borde sköta det mesta över nätet och organisera oss där.

Fantastiskt initiativ kamrat. Media är definitivt något vi behöver verka med. Det är det simplaste sättet att nå ut till allmänheten, och om vi producerar dem väl så ser rörelsen mer lukrativ ut.
Discord är en bra idé, men jag finner inte att lathet inför möte är särskilt godtagbart. Om man är seriös inför rörelsen så borde man vara villig, om man är villig att spendera pengar och tid, att ta sig till ett möte.
Självklart så finns de som varken har tid eller pengar, vilket är varför discord är en bra idé. Men jag finner att möten fungerar bäst om man sitter öga mot öga, sida vid sida med varandra.
Tills dess är discord ett bra verktyg till att ge bollen en rejäl knuff.

Where da Swedish women at? I'm thirsty for some tall, blue eyed qt blondes

oogabooga

Go back to Muslimstan.

Goorma ayaan helayaa xaaskeyga swedish lacag la'aan ah?

Ha ha. Börja med att lära dig stava till Sverige innan du försöker forma vårt samhälle. Nordkorea=din röda ideologi. Sydkorea=kapitalism. Var skulle du själv vilja bo? I Nordkorea såklart. Du skulle ju vara en av de svinen som sitter på sina feta rövar och förtrycker folket. Så stick dit för fan. Kim har säkert en plats för dig med. Men låt oss här få ha kvar vår fria livsstil med makt över våra egna liv genom kapitalism.

bra bete där

Stats-"socialister" borde säga upp sig dock. Och med säga upp sig menar jag säga upp deras liv på samma jord som mig, era byråkratiska, korporatistiska, opportunistiska kukhuvuden.

Begrav socialdemokratin och dess anala kusin för något hopp om en framtid med produktionsmedlen under vår kontroll.

bete/10

Ja, din fantasi av en situation med miljontals människor under hälen av ditt skitiga parti rör verkligen temat av arbetarklass revolution. Som sagt - skjut dig din äckliga opportunist. Du saboterade din egna tråd genom att spamma din elitistiska 20-tals sekt. Ingen kommer falla för din ledning någonsin igen. Speciellt inte andra socialister. En ärkekapitalist är vad du är i praktiken och din rationalisering för varför du ska få bli det är för att du kommer få bära en röd mantel medans du gör det din motbjudande mega-parasit.

Norden behöver ett frihetligt socialistiskt nätverk. Norge har redan en växande rörelse. Detsamma med Danmark. Sverige är länken som fattas.

Nu känns det verkligen som äkta vänster igen! Tycker synd om OP.

Hursomhelst:
Berätta om dessa frihetliga socialistiska rörelser i Norge och Danmark.

Happ, här sittr man och förslår en rörelse som förenar bokstavsvänstern så försöks den brytas upp innan den börjar.
Nä, misstänker snarare att du falskflaggar. Gå hem.


Tror dessvärre han inte har den blekaste om vad han snackar om

Får man vara glad över Sveriges avancemang till VM, eller blir det gulag då?

De enda bollar du kommer få komma i kontakt med är de snöbollar du gör för dig själv vid den 5 minuters rast du får gynna dig ifrån helglös produktion utav parti-regelia i en 'Folkets Utformningsanstalt' på ett fält en mil ifrån närmsta boende i norra Norrbotten.


Ja gå du och förena din jävla bokstavsvänster. Majoriteten av dom är andra Leninist-sekter ändå (>>2251382 vilket inkluderar Trottar då, självfallet).


motmakt.no/
en.wikipedia.org/wiki/Libertære_Socialister
Båda organisationer är medlemmar i nätverket anarkismo.net; ett internationellt nätverk av anarkistiska kommunister.

Finland hade tydligen en organisation med! Denna är däremot medlem i en syntes-anarkistisk international - IFA: anarchy.no/sa.html

ARNA (Autonomous Revolutionary Nordic Alliance)
autonomorganisering.noblogs.org/post/2017/02/22/we-have-formed-the-autonomous-revolutionary-nordic-alliance/
infoarna.org/
Skapades tidigare i år spontant innan G20 och organiserade bl.a. transport till Tyskland. De är kvar och kommer troligitvis vara involverane i framtida händelser.
gatorna.info/ är ännu en intressant frihetligt socialistiskt fenomen som poppat upp på sitone. Denna hemsida tycks agera som ett Facebook/Google/Twitter-fritt alternativ för participativ journalism och lokal uppdatering. De har t.ex. en kalender.

Låt inte en lokal Leninist transformera dig till deras knähund. Du är kapabel till så mycket mer än vad de vill få dig att tro.

lol.

Har bidragit till tidigare trådar, riktigt bra initiativ, kamrat!
Vad säger ni om att skapa en "officiell" digital mötesplats utanför 8ch just för denna rörelse?

Tips till er om ni är seriösa med att skapa en rörelse: Möts upp irl, internet duger bara till att dra ihop möten eller starta facebookevents. Se också till att ni får mer er ett par erfarna och skickliga organisatörer som vet vad som bör göras och dessutom kan utföra det.

lulz. Håller med i teorin men kan endast eftersträva att bli såhär sektig. Kör på bara

Jag tycker det här låter allmänt bra. Lite problem med att folk är så utspridda bara. Skulle själv ha svårt att komma till t.ex GBG om det bara gäller en meet-up. Kan vi klubba något internet-högkvarter eller? En svensk leftypol discord?

Har du något förslag kamrat?

För att lajva lite såhär innan det blivit något än kan jag väl säga att jag tycker det eventuellt skullle vara bra om en ny organisation hade ett läslistekrav för fullt medlemsskap. Ska vi agera avant-garde till något måste vi fan veta vad vi pratar om.

en.wikipedia.org/wiki/World_In_Common

World in common har en del softa principer som kan vara värda att efterapa.

Definitivt! Officiell organisering skulle vara fantastiskt bra! En idé skulle vara att inkludera ett forum, där vi kan öppet diskutera lätta ämnen


Absolut, blev förslaget tidigare. Vill verkligen inte att kamrater som inte kan komma ska exkluderas. Viktigt som möten är så är rörelsen gemensam på en nationell nivå, alltså inte ingrävd i en av Sveriges många hörnor

Här har vi discord kanalen kamrater
discord.gg/jsKT7Xr
Den är nyfödd, så ge den ett varmt välkomnande till livet

Get in here kamrater

>motmakt.no/
>en.wikipedia.org/wiki/Libertære_Socialister

Är de fler än typ 15 personer, då?

NorseCom flags

Den norske har 3500 likes på facebook

Kan vi organisera något annat än Dischord? Det är proprietär mjukvara. Den nya riot.im (matrix protokollet) hade varit mer passande tror jag.

Discord är mer allmänt tillgängligt

Jeg ved ikke med Motmakt, men LS blev nedlagt i foråret på grund af mangel på aktivitet.

Vad tråkigt. Wikipedia-sidan är inte uppdaterad då. De hade bra aktioner medans de var aktiva i vilket fall.

Motmakt och den Finske är de man har o jobba med då.


Dischord säljer din data till tredje parter.

Hur är det mer tillgängligt? Det är inte svårt att få tag på allternativ mjukvara. Håller absolut med om att Discord behöver slopas.

Varför inte IRC?

Matrix eller IRC bör definitivt användas istället för Discord, Slack m.m.

riot.im är minst lika tillgängligt som Discord. IRC kan vara lika tillgängligt och har även mer kompatibilitet med tanke på de många olika klienter som finns.

(från personen som rekka riot.im) Jag är helt okej med IRC med. Vad som helst förutom proprietär data-säljande skitvara.

Fördelen med riot är at det är mer modernt och lättare för yngre personer att komma igång med än IRC.

På tal om idpol. Idag var jag på Tekniska museet. Det var den där 100% kamp och kulturarvs-konferensen, eller vad den nu hette. Ni skulle ha varit där! :D

För min del spelar det inte så stor roll, så länge vi har ett utrymme att prata. Kan vara bra att folk diskuterar här och gemensamt kommer överens om vad som ska användas


Påminner mig om en klassresa jag gick på i gymnasiet till kulturhistoriska museet. De ärligt, försöker inte ens vara lustig, sa att trappor var sexistiska.
Trappor.
För tydligen är trappor gjorda för manliga soldater som är 180 långa?
Samt att alla kvinnor var förtryckta för de måste raka sig och killar inte behöver det. Många killar i klassen påpekade att de rakade sig med och hälften av tjejerna sa att de inte rakade sig alls.
Mest idpolitiska jag någonsin upplevt

Alla trappor? Du vad neger snälla?

De värsta trapporna, de som är det största problemet och som det borde vara offentliga spöstraff för de som inte åtgärdar dem, det är ojämna trappsteg. Dvs trappor där alla steg utom just ett är jämnt fördelade.

(Givetvis menar jag inte gamla hus, typ Sturekatten där man kan klara trapporna om man håller i handtaget, slappnar av och litar på att benen hittar rätt själva.)

Rekapitulation av konferensen talare för talare då (jag antecknade hela tiden):

kampochkulturarv.se/program/ (Notera att de inte talade i programmets ordning.)