Nederdraad

Nieuwe nederdraad: getattoeerde meisjes en Troelstra editie

Other urls found in this thread:

theanarchistlibrary.org/library/francois-martin-and-jean-barrot-aka-gilles-dauve-eclipse-and-re-emergence-of-the-communist-move.
nos.nl/artikel/2163332-tk17-bekijk-hier-de-uitslagen.html
discord.gg/9XZSe
strawpoll.me/12548168
nl.wikipedia.org/wiki/Internationaal_Instituut_voor_Sociale_Geschiedenis
socialhistory.org/nl/nieuws/nederlandse-vrijwilligers-spaanse-burgeroorlog
trouw.nl/democratie/het-linkse-verhaal-bestaat-niet-meer~a8b12752/
youtube.com/watch?v=LGbE2iDgyn8
twitter.com/AldoHouterman/status/845564313607786496
volkskrant.nl/buitenland/groen-rechts-dit-is-waarom-klaver-en-rutte-samen-voor-het-milieu-moeten-gaan~a4478812/
materialsupport.bandcamp.com/track/manarchist-brocialist
twitter.com/SFWRedditImages

...

Titties everwhere

Wie /nietgestemd/ hier?

Er is niks mis met pannenkoeken.

...

...

t. Bordiga

kankerlinkscom, stem dan tenminste karabulut

bordigisten de neuk uitgeblazen!

Heeft klavermans iedereen op links z'n stem afgepakt ofzo? Met leprechaun magie.

Zou je hierop willen blazen?

Met een trompet.

Als je begrijpt wat ik bedoel.

Een butt.
Ik spreek nu nederlands.

Wat gaat er verder gebeuren met dit land?

Niets. Meer liberalisme. Dit land is liberaal tot op het bot. Zelfs de "linkse" partijen zijn bijna allemaal sociaal-liberalen.

Die mauw op dr linkerarm is vrij mooi, maar had beter kunnen zijn, die op de rechter arm is goed, linkerdij is vrij lelijk, die op dr rechterdij ook maar een stuk minder, die vlinders op dr enkel zijn meh.
Ik heb nog geen volledige foto's van dr rug, maar wat er te zien is, is erg belovend. Ik vind die grote tattoeages op vrouwenriggen sowieso vrij erotisch.

Oke hier is het plan
1. We bouwen een boot
2. Alle communisten op de boot
3. Dijken doorsteken
4. Na 40 dagen komen we aan in anhem aan zee
5. Herkoloniseren de randstad

dit

Bouwen de butt. Communisten ep de butt.

Hopelijk net zoals Belgie, dwz ze kunnen er niet uitkomen en we hebben een jaar lang geen regering.

Moeten we ook twee dieren van elke linkse secte meenemen?

Of moeten we zelf die teringbende revitaliseren? Als dat niet kan, wat kun je dan wel doen om de establishment tegen de schenen te schoppen?

Kameraad Jezus brengt ons straks de nieuwe zondvloed om de liberalen weg te vagen.

Wanneer voeren we een culturele revolutie uit binnen de SP om de corrupte revisionisten te zuiveren en de partij terug te brengen naar haar originele proletarische inslag?

kankerveel jongeren mochten dit jaar stemmen, bijna iedereen die ik ken stemt op de groentjes

Liever omarmen ze het libertarisch socialisme.


Aan de andere kant kunnen we blij zijn dat mensen heir tenminste niet zo totaal apathisch zijn als in Amerika.

Apathie is de eerste stap naar radicaliteit.

In Amerika is men veel minder apathisch dan in Nederland, er is erg vele activisme, vooral idpol en wat socdem, maar goed. Het is alleen het politieke bestel dat daar alle verandering onmogelijk maakt.

Het politiek discours was deze verkiezibg ook klaarblijkelijk slecht.

wie is dit meisje

Anarchisme is een meem.
Dit is juist slecht, het geeft aan dat mensen schijnbaar nog enorm vetrouwen hebben in de bourgeois democratie en staan te trappelen om er aan deel te nemen. Ze verkiezen zelfs de liberalen weer die hen hebben verneukt. Je wil juist een enorm cynische bevolking die de klucht herkent voor wat 't is en open staat voor een alternatieve oplossing buiten het kapitalistische systeem.

Ditte.

Om een succesvolle revolutie te hebben heb je een paar dingen nodig:

1. Genoeg mensen om samen mee te knokken en het leger tegen te houden
2. Een bevolking die geen vertrouwen heeft in de politiek
3. Een lage stem opkomst, waardoor de politiek niet als legitiem gezien kan worden
4. Een apathisch ToV de politiek genoeg volk dat zij niet zullen protesteren als er een buitern-parlementaire greep naar de macht word gedaan door een groep die het beter belooft

...

Niets doen is revolutionair.
t. Slavooi Siesek

Zizek is een miem.

Heb je op de niet-stemmers gestemd of heb je niet gestemd?

Er moet een nieuwe links politiek komen die het opneemt tegen rechts met concrete, uitvoerbare plannen die een alternatief bieden aan de gevestigde orde, maar ik kan je niet vertellen hoe deze nieuwe linkse beweging ooit tot stand zou kunnen komen.
t. Sjisjek.

Dit is snuffelman in een bijzin samengevat.

nieuwe linkse beweging moet bij de jongeren beginnen tbh.

Wees de verandering die je wilt zien in de wereld.

Amerika lijkt heel activistisch door een grotere bevolking, maar als het er op neer komt doen ze gemiddeld weinig.
Een vrouwenmars ziet er misschien groots uit, maar wat hebben ze nu eigenlijk bewerktstelligst?

Het is niet zoals de suffragettes die daadwerkelijk iets wisten te bereiken. OWS was ook zo'n teleurstelling.
Het is vooral slacktivisme en facebook fotos.


Communalisme is geen anarchisme.


Cynisch en apathisch zijn geen synoniemen.

In Amerika zijn de merendeel van de mensen cynisch en apathisch, in Nederland zijn we gewoon niet cynisch genoeg.


Deze miem weer.
Als je iets buiten het systeem doet dan keer je mensen af van het socialisme of is er de kans dat je iets fout doet, als je iets doet binnen het systeem dan houdt je het alleen maar instand, maar als je niets dan komt er uiteindelijk de "Revolutie" die het systeem tot haar val brengt.

Waardeloos dit.

Je moet eerst een concreet plan hebben om aan de jeugd voor te leggen. Marxisme-Leninisme is volledig dood, evenals de meeste andere communistische ideologieen.

Ik heb trouwens ook maar weinig idee wat er moet gebeuren. Ik ben nu postcapitalism van Paul Mason aan het lezen en het is vrij interessant.

Het liberalisme van de verkiezingen heeft ook deze draad bereikt.

Hij heeft het over Sanders-achtige figuren. En de enige hoop die hij hierachter heeft is ons een kapitalisme geven dat links-liberaal is i.p.v. de rechts-populistische kant waar het nu heen gaat. Heel explicit is ie ook elke keer in het zeggen dat hij het hier echt niet over een echte revolutionarie beweging heeft, zoals een nieuwe communistische partij ofzo.

Hij wil gewoon in vrijheid zijn boeken kunnen blijven lezen, zijn films analyseren en lezingen geven zonder dat de gedachtenpolitie aan zijn deur klopt. Dit kan doorgaan onder links-liberalisme, maar wordt lastig onder de steeds meer reactionaire rechts-populisten. Dat zie ik dus absoluut wel zitten.


Deze kneus heeft nog nooit een geschiedenisboek geopend om te zien wat voor condities een revolutionaire periode creëerden. Het was zeker niet LARPen en stemmen voor je favorite sociaaldemocraat; het systeem ging gewoon door haar eigen tegenstrijdigheid een grote crisis in, er brak oorluig uit, et cetera, en op zo'n moment begint er een arbeidersbeweging te komen.

Lees Deauvee: theanarchistlibrary.org/library/francois-martin-and-jean-barrot-aka-gilles-dauve-eclipse-and-re-emergence-of-the-communist-move.

Zelfs toen M-L nog populair was en de actieve steun van de Sovjet Unie had, wisten radicale jonge mensen of zelfs populaire communistische partijen met miljoenen aanhangers zoals die van Italië alsnog niets te bereiken. Om verandering te veroorzaken heb je echt een massabeweging nodig die niets meer ziet in het heersende systeem en bereid is om met gevaar voor eigen leven het tegen de heersende elite op te nemen en de samenleving totaal te slopen. Zelfs in het Russische keizerrijk slikte men meer dan 3 jaar wereldoorlog voordat het volk eindelijk concludeerde dat het beter was om de revolutie te riskeren dan de verdere voortgang van deze stand van zaken nog te tolereren. Je brengt geen revolutie op gang gewoon door de sympathie van mensen op te wekken voor socialistische ideeën. Als dat zo was, waren de Sovjet Unie en enkele van haar vazalstaten al geruime tijd geleden herboren. Ze moeten ook echt zo hopeloos zijn dat ze bereid zijn ervoor de straat op te gaan.

Ik snap je punt, maar waar ik op duiden was dat de suffragettes teminsten nog iets bewerktstelligde, terwijl er eigenlijk helemaal niets voort komt uit de recente vrouwenmarsen en onzin zoals "trans-bevreiding".


De bolsjewieken - als groep binnen de RSDAP - deden ook gewoon mee aan verkiezingen, totdat het duidelijk werd dat er geen verrandering zou komen via het systeem, en ze de organisatie en manschappen hadden om in opstand te komen.

Deze rare leftcom tendens die voorstelt dat we helemaal niks doen (Daar kom het eigenlijk op neer), buiten en binnen he systeem is totaal ahistorisch and contraproductief.

Ik stel ook niet voor dat we we alleen proberen te werken via en binnen het liberaal-democratische partij-kartel. Maar het gaat allemaal iets makkelijker als een regering je beweging niet probeert te vernietigen.

De meeste Russen hebben spijt van het machtsverlies en verlies van prestige na de val van de muur, een kleiner gedeelde wil het socialisme als economisch systeem terug.

De geschiedenis wijst uit dat er een blijkend alternatief moet zijn om mensen iets massaal te laten doen, alleen hopeloze crisis en honger helpt niemand. Die massabeweging Italië voornamelijk omdat memes als Borgida het daar voor het zeggen hadden. Het accelorationisme is een meme voor bourgeois LARPers die maar weinig om hrt lot van de proles geven.

Je kan ook in het klein - maar radicaal - beginnen, en dan uitbreiden.
In plaats van te wachten begonnen ze in Rojava vrijwel meteen, en de organisatie daarvoor was al jaren van te voren opgericht.

I'm just Herr for the lewd pics

Wanneer gaan we beginnen met het toepassen van gladde intredepolitiek binnen de SP?

Stay for the high quality discussion.

Wanneer is de uitslag dan?

Ze zijn nog aan 't tellen.
Hier kan je het bijhouden:
nos.nl/artikel/2163332-tk17-bekijk-hier-de-uitslagen.html

discord.gg/9XZSe

link naar 4/pol/ nederlandse verkiezingen

Like I have no idea what you dikeniggers are even saying, but please please us the names of some of these jizz wizards.

It's all one girl, fam.

Integreren kanker buitenlander

Weet iemand hoe de SP hervormd zou kunnen worden?

Massa infiltratie en nieuw leiderschap instemmen.

Ja.

Soweiso moet Roemer weg en een nieuw, jonger, aantrakkelijker leiderschap in zijn plaats.
En realistische socialistische alternatieven aan de kaart spelen en actie buiten de kamer bevorderen helpt ook.


Pak dan meteen ook GroenLinks en andere sociaal liberalen mee. Want nu is alles gewoon VVD-light.

Heeft iemand hier trouwens interesse in meetings?

Met letterlijk geen enkel succes binnen de legale mechanismes van het parlement (en je vergeet trouwens ook dat de Bolsjewieken uit de October revolutie kwamen als winnaars). Het opgezette parlement was expliciet een tijdelijk orgaan, en de Bolsjewieken brandden de hele boel af toen ze zagen dat bijna elke arbeider ze ondersteunden, onlangs het feit dat ze een totale minderheid hadden met bourgeoisie, boeren en functionarissen.

Niet meedoen aan bourgeois electoralisme en voor sociaaldemocraten stemmen om in onze naam hervormingen te maken betekent niets doen? Ik ben in elk opzicht voor hervormingen en organiseren, maar dan met de arbeidersklasse, niet met aalmoezen van een liberaal waar we op moeten stemmen. Ik organiseer op mijn werk mijn collega's om ze in de baan te verschansen tegen het management en ik praat met vakbonden. Als je eerste reactie op een kritiek op bourgeois democratie is te impliceren dat ik helemaal niets wil doen zegt het meer over jou dan mij.

Het zou mooi zijn als je eindelijk eens door je harsens krijgt dat het beste wat je momenteel zal kunnen doen is wat ik hierboven zei, en dat je voor minstens nog geen 15 jaar ook maar in de buurt zal komen van een revolutionair moment.

Dat heten bijeenkomsten in het Nederlands, en waarschijnlijk niet, miets van chans af zijn altijd hevig autistisch.

Result of the election = even more neoliberalism, is this right?

Ja man leuk. Afspreken op Europaweg 4, 2711 AH Zoetermeer?

Dat is niet wat ik suggerereer. Het is juist om verrandering en alternatieven te promoten. Of welke manier dan ook. Binnen en buiten het systeem.

Het probleem is dat als een enigsinds radicaal iemand kans maakt de leftcom reactie al vrij snel is "als je meedoet met het systeem ben je automatisch bourgeois, wat je ook doet.". En dan vragen mensen zich af waarom het systeem zo bourgeois is.

Waarom heerst er dit idee dat het of-of is in plaats van en-en? Sommige mensen geven kritiek dat vakbonden niet genoeg doen. Maar dat betekent niet dat je niets moet doen. Jij doet iets. Daar draait het om.

Of je nu lid bent van een vakbond, in het parlement zit, of lid bent van een cooperatief. Het is niet of-of, het gaat erom dat we meer doen.

Ik heb er zelf ook al kritiek op gegeven. Alleen hopen op verrandering via de liberaal democratie is zinloos. Maar dat betekent niet dat we niet alles moeten aangrijpen. De boljewieken deden dit ook. Of denk je dat we ooit een massabeweging krijgen via shitposten op een plaatjestafel?


Grappig. Maar zover ik weet zijn we niet Holla Forums en plannen we ook geen rassenoorlog.


Holla Forums bijneenkomsten vielen wel mee van wat ik heb gehoort. Dus zo erg kan het niet zijn.

De helft van de mensen bij Holla Forums meetings komen zijn niet eens blank, en doen het ironisch. Op Holla Forums heb je dat niet. De nederdraad miet van 4/int is ook mislukt.

Godverdomme ging ik net alweer over int engels

Ik vind het best, maar dan moeten we wel wat te doen hebben, want een hele dag zuipen en hangen wordt m niet.

Ook zou get tof zijn als het door de weeks kan, gratis OV enzo.

he he he, wel spoilertje gebruiken he, dit is een vroome draad

Oeps, vergeten.

AHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAA


al did kutkneusjes op Holla Forums geloven nog steeds in Wilders.

PVDA heeft eindelijk moeten boeten voor de wandaden van Wim 'meer of minder privatiseren?' Kok

Een stem op Karabulut blijft een stem op de sociaaldemocratische partij. Ik kan me moeilijk voorstellen dat de partij daadwerkelijk terug te trekken is naar echt socialisme, en stemmen op een specifiek persoon zou dat ook niet zeer hebben geholpen.

van de site, nummer 5:
Sadet "Samen zijn we Nederland: man en vrouw, zwart en wit, homoseksueel en heteroseksueel. Met elkaar maken we een vuist tegen racisme, discriminatie, armoede en uitsluiting." Karabulut

nummer 12:
Nine "We bannen ongelijkheid en onrechtvaardigheid uit. We geven de werkvloer weer terug aan het personeel. Opgeven is een woord dat niet in ons woordenboek staat!" Kooiman

nummer 16:

21:

Er zijn leden die het willen, maar dat wat de rest zei was eigenlijk compleet gelul of socdem minimale hervormingen.

In de voormalige vazalstaten zie je een soortgelijk sentiment. Mensen hebben de pest aan de armoede, de enorme ongelijkheid die ontstond nadat een kleine groep porkies er met alle rijkdom aan de haal ging, en de slechte levensomstandigheden. Al deze miljoenen mensen zijn niet allemaal verknipte imperialisten. Dat klinkt als iets wat een liberaal zou zeggen als excuus - niemand zou toch ooit vrijwillig onder een socialistisch regime willen leven?!.
En de Italiaanse Communistische Partij had nog steeds meer dan een miljoen actieve leden en miljoenen stemmers in de jaren 50 toen Bordiga al decennia niet meer aan de macht was. Je kunt wel zeggen dat crisis en honger niets doen, maar waarom zou in vredesnaam ooit iemand die een volle buik heeft zijn leven riskeren in een afgrijselijke burgeroorlog die niet eens gegarandeerd de verbetering oplevert die hij wil? Zolang het heersende systeem nog lijkt te werken hebben mensen geen motivatie om het aan te vallen.

Wat voor waarde hebben Nederlandse vakbonden? Gaat het FNV strijden voor de arbeider?

Als ik een Nazi was zou ik walgen van Holla Forums tegenwoordig.

Ze hebben trchnisch gezien nig steeds eeb hekel aan joden, ze negeren je gewoon als je zegt dat Geert of Ivanka er met een getrouwd is.

W E W
E
W

Karabulut blijft sociaal liberaal en hooguit socdem. Dat ze echt een socialist is blijft gewoon een miem.

Maar ze heeft teminste wel - als enige - sympathieën voor de YPG en PKK. En die had ze al voordat de YPG westerse steun kreeg.
Ik heb liever dat het hele parlement liberaal en sociaal liberaal is, en ze voorderest Rojava met rust laten, dan een Parlement dat nog steed liberaal is, maar de revolutie openlijk tegenwerkt.

Kijk maar naar Duitsland, daar zijn YPG symbolen en protesten verboden. Alles om maar de Turken lobby tervreden te stellen.

...

Wélk alternatief? Het alternatief op het kapitalisme is niet een kapitalisme met een menselijk gezicht. Het alternatief is het socialisme. Zelfs al wil je een fijner kapitalisme doe je dit niet door op sociaaldemocraten te stemmen. Je doet dit door je concessies en hervormingen zelf te maken met arbeiderskracht.

Nee, jij leeft gewoon in een wereld waar iemand die toegestaan wordt zijn politiek te doen in bourgeois politiek ook enigszins radicaal kán zijn.

Sandersachtige figuren, ja. Zij zijn het soort sociaaldemocraat die niet meer getolereerd worden. En je ziet dit in het feit dat hij met zijn echt ideeën geen kans maakt, dus is hij zich nu ook actief minder en minder "radicaal" aan het voordoen na de verkiezingen (serieus, volg zijn recente activiteit). De enige manier waarop hij zijn praatje zal krijgen is als hij zich wendt aan wat bourgeois politiek van hem wilt.

Dus ja, als je het idee hebt dat bourgeois politiek radicaal is heb je het mis, als je het idee hebt dat het radicaal is om op een sociaaldemocraat te stemmen voor je almoes heb je het mis, en als je denkt dat we de revolutie zullen starten door iedereen pissig te maken heb je het ook mis. Dat laatste werkt alleen binnen de coordinaten van bourgeois politiek, en dat is waarom Sanders links en Trump rechts de limiet zijn van radicale politiek in dit stelsel.

Ik stel voor dat je het en-en idee loslaat omdat het verspilde energie is, en elke "radicale" stem op je favoriete sociaaldemocraat eigenlijk alleen maar meer het systeem legitimiseert. Organiseer langs klaslijnen, binnen de klassen strijd en laat het circus en spektakel zijn dode gang gaan.

We krijgen een massabeweging (die meer inhoud zal hebben dan transgendertoiletten en AOW-leeftijden) als het systeem zodanig in crisis is dat werkers een échte reden hebben om zich aan te sluiten bij de communistische beweging en er ruimte is om echte proletaire structuren te creeëren zoals arbeidersraden en/of een klassenpartij.


Het verschansen van de arbeid tegen het kapitaal.

Het FNV is evenveel een vakbond als dat het een liberale vakbond is, absoluut. Maar wij hebben gelukkig nog een FNV. Het liberale equivalent in de VS (AFL-CIO) is daar bijna dood, hier niet. Het is een goede tool voor directe aktie van de arbeid langs klassenlijnen tegen het kapitaal. Het is een van de weinige organen die nog eniszins proletaire waarde hebben en solidaritet langs klassenlijnen promoveert. Kijk naar de landen waar vakbonden nog door blijven leven, hoe liberaal ze ook zijn, en je ziet landen met de beste directe organisatie tegen het kapitaal. Het laatste wat we hebben, en het is de basis voor alles.

hoe doen de belgen dat?

AFL-CIO is toch letterlijk de slavenvakbond van de Democraten? Die zich in de koude oorlog expliciet als anti-socialistisch en anti-USSR moest opstellen om uberhaupt nog getolereerd te worden? Niet verbazingwekkend dat zo'n organisatie sterft, 't is duidelijk 100% in handen van de heersende klasse.

walen, onironisch de walen

kut, ik hoopte dat de vlamingen wat bewust zouden zijn

er is geen hoop voor de nederlandstaligen

Welk kabinet gaat het worden jongens?


strawpoll.me/12548168

Vergeet niet dat het de Walen waren die CETA de neuk uitbliezen.

Ze hebben mensen zoals ik van oorsprong een Waal die energie steken in actie die ook daadwerkelijk in de klassenstrijd hakt i.p.v. op sociaaldemocraten stemmen.


Dat zei ik, ja.

nl.wikipedia.org/wiki/Internationaal_Instituut_voor_Sociale_Geschiedenis

ik wist niet eens dat dit bestond, het is op een kwartier fietsen van mijn huis

zal ik er een keer naar toe gaan?

Ja, ze hebben een grote collectie van Nederlandse Spaanse burgeroorlog veteranen.

socialhistory.org/nl/nieuws/nederlandse-vrijwilligers-spaanse-burgeroorlog

holy shit dit is echt heel gaaf
bedankt voor de tip!

heb net een half uur met valse nostalgie naar oude studentenposters zitten kijken.. toen de uni nog echt een links bolwerk was :'(

What's with the porn?

...

One of our anons loves spamming up the thread with trashy girls for some reason.

She seems classy to me. Good photography skills.

Is dit dan het minste wat we kunnen bereiken? Dat Rojava net niet wordt plat gebombardeerd?

Of lukt dat al niet eens? Ik vind het zeer zorgwekkend dat je in Duitsland geen YPG symbolen meer mag tonen. In nederland wordt het onderwerp gewoon genegeerd. Ik zie niets meer erover in de media, niet eens over Irakese Koerden meer, en als ze het er wel over hebben dan gaat het over de "Irakese regering" die tegen ISIS vecht. Ze noemen de Syrische Koerden niet. Ook weet bijna niemand in Nederland dat het regime van de pseudo-sultan het leger heeft ingezet in Syrie, niet om ISIS te bestrijden maar om Rojava te bombarderen. Dat weet je alleen als je actief die nieuws berichten opzoekt op internet.

"Rojava met rust laten" is inderdaad beter dan alle steun eraan te verbieden, maar het doodzwijgen van het onderwerp helpt ook niet echt.

It's a continuation of neoliberalism.

We were already at full neoliberalism. This time, people voted for either status quo neoliberalism or for Dutch Trump.

The left-wing parties are shrinking. With the exception of the green party, because they got a fast-talking young guy to mimic Obama's message of Hope and Change.

Natuurlijk niet, Nederland is een zeer autonome haven van Duitsland met 0 invloed op wat dan ook.

Er is letterlijk niks mis met haar, sletschamen is fout, user.

Afgezien van het feit dat random overal porno spammen sowieso weinig bijdraagt aan de sfeer, om 't maar zo te zeggen, zijn dat afzichtelijke tatoeages.

Smaken verschillen, je hoeft er sowieso niet naar te kijken

dit oetz, ze heeft goed gevormde borsten maar je hoeft haar niet constant te palen

Ik denk dat het probleem meer is dat deze meneer ermee probeert te avatarfaggen ook nog.
Niemand geeft om je identiteit, mijn Hongaarse Nederneger. En als we naakte vrouwen zouden willen zien, kunnen we zelf ook "tieten" googlen.

Wat een kutzooi.

We kunnen wél nog hopen dat de "Nee" stemmers in Turkije nu ook echt van de bank afkomen en inderdaad "Nee" gaan stemmen in het referendum, nu ze gezien hebben dat Erdo de banden met Europa destabiliseert. Daar heeft Nederland dan aan meegeholpen.

trouw.nl/democratie/het-linkse-verhaal-bestaat-niet-meer~a8b12752/

het is zeker misgegaan onder Wim Kok

Heeft er niemand op Fvd gestemd? leek mij de beste kans op een kleinere overheid.

Kk op vuile reactionair

...

Anti elite is zo communistisch als het maar kan.
En ik heb eerlijk gezegd geen racisme gezien hoor.

...

wat doen we met de allochtonen-in-de-bijstand kwestie?

en ik bedoel dat niet in de zin van 'kut buitenlanders zuigen ons leeg' maar 'hoe kunnen we dit fiksen om de PVV hun munitie te ontnemen?'

Ik denk dat Wilders nu zo populair is vanwege de vluchtelingen crisis en Jihadisme. Als je echt stemmen/sympathie voor linkse ideeën wilt krijgen moet je iets doen aan de wie-dan-ook-in-de-bijstand kwestie. Dat is het sentiment dat veel mensen op VVD doet stemmen, imo.

...

...

Wezen parelduiken in Holla Forumsder voor de gemiddelde rechtse """intellectueel"""" die op FvD stemt

Dit filmpje, volgens de scherpe geesten een "geweldige weerlegging"

youtube.com/watch?v=LGbE2iDgyn8

Zie screenshots voor andere "scherpe" analyses.

Geen wonder dat deze jongelui achter twee ballen in een pak lopen. Is het nog mogelijk om klassebewustzijn te stimuleren of zijn deze mensen te verblind door ideologie? Uit mijn persoonlijke ervaring komt de FvD stemmer over als iemand met een kleinburgersmoraal die zich schaamt voor de PVV maar wel het gedachtengoed steunt. Typetje voor het eerste naar de uni na een jeugd in de provincie.

...

Waarom leef ik niet in de rechtse droomwereld waar extreem-links daadwerkelijk enige invloed heeft op wat dan ook?

Wie weet hebben ze gelijk en is iedereen links van Wilders achter de schermen gewoon cultureel-marxist.

Kan iemand verklaren waarom die ZOG Occupied Governmentenaamde antifa anarchisten altijd protesteren VOOR grote overheid? Is dat niet zeg maar het compleet tegenovergestelde van anarchie?

Linkse mensen zijn meestal vóór de zorgstaat en tegen bezuinigingen. Persoonlijk vind ik dit niet heel tegenstrijdig.

rechtste 'intellectuelen' in een notendop

kanker ik haat hoe apostrofs je tekst vet maken

je praat als een amerikaan, kankerlijer

Er is meer aan een overheid dan hoe 'groot' of 'klein' die is. Wie dient de overheid? De rijken? De arbeiders? Waar gaat je belastinggeld naartoe? Subsidies voor grote bedrijven? Infrastructuur?

Waarom jezelf anarchist noemen als je een overheid wilt hebben die belastinggeld van je jat?

Ze willen anarchie. Wat ze op het moment kunnen krijgen is kapitalisme met of zonder zorgstaat.

Interessant, dit stukje met Karabulut. Zonder zo'n interview zou ik anders bijna beginnen te denken dat niemand in heel Nederland het over Öcalan wilt hebben, behalve dan een handjevol knullen op een plaatjesbord.

"Tijdens de verkiezingscampagne van 2012 spraken twee superjonge Turks-Nederlandse meiden mij aan op de Rotterdamse markt: 'Oh, jij bent toch Sadet Karabulut van de SP?'

'Met jou willen we niks te maken hebben, jij bent een terrorist, een PKK'er.' Wat er aan haatboodschappen wordt verkondigd in sommige moskeeën en op Turkse staatszenders is zo heftig. Sommige Turken kunnen m'n bloed echt wel drinken. Dat is heel naar en kan bedreigend zijn. Bang ben ik niet, nee, wel waakzaam.

Ik kan er niks aan doen dat de PKK voor veel Koerden een heel belangrijke politieke waarde heeft, dat Koerden daar een deel van hun identiteit aan ontlenen. Ben ikzelf dan een PKK'er? Nee. Maken anderen daar misbruik van? Ja. Dat ik spreek op een demonstratie nadat er genocide werd gepleegd op de yezidi's, die nota bene geréd zijn door de PKK - en er hangen Koerdische vlaggen en een foto van PKK-leider Öcalan achter mij - maakt dat van mij een PKK'er? Nee. Ik laat me niet in een hoek drukken."

...

ik vind antifa ook idiote LARPers maar je moet je realizeren dat we in Nederland niks hebben aan versnellen. Dit land is een liberaal bolwerk en een vazalstaat van Duitsland. Revoluties moeten gebeuren in landen zoals Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittanië, in Nederland valt er niet veel te doen.

Ik walg er bijna van dat ik dit zeg, maar ik vind toch dat we dan de sociaaldemocratie zoveel mogelijk in stand moeten houden.

koek

We kunnen op z'n minst informatie hoarden, hiero.

In Nederland kan men opportunistisch het internet helemaal kaal roven, ook wanneer dat in andere landen moeilijker wordt. Voor zover ik weet kan je hier nog steeds 10x game of thrones downloaden zonder dat je brievenbus ook maar 1 klacht ontvangt.

Probleem is natuurlijk, hoe krijg je mensen zo ver om die shit series weg te doen en in plaats daarvan boeken te gaan lezen?


Kek.

zijn hier ook b*lgen?

ik vind het wel zorgwekkend hoe weinig mensen hier geven om privacy

het zou helpen als je het verschil wist tussen " en '

Terugsturen

dat we daar nog niet aan hadden gedacht

Fakka Geert

Ah. Ik heb does op de goede persoon gestemd.

miems aside, ik zie niet veel verkeerds aan assielzoekers en immigranten terugsturen als zij een (niet significante) misdaad plegen. Het is alleen dat dit een beetje lastig is.

Je kan de aivd niet ontlopen, gewoon altijd gedragen alsof ze meekijken

ik werk bij de AIVD en kan bevestigen dat de helft van de paaltjes in deze draad door mij en mijn medewerkers zijn gemaakt

Wat een gezeur en doemdenken hier! Zie deze brief van onze linkse vriend Pechtold. Sociaal-economische vernieuwing en een progressief beleid gaan hand in hand. Als je realistisch bent over hoe je de samenleving op een positive manier kan veranderen dan snap je dat je concessies moet maken. Waarschijnlijk komt zelf ook nog het radicale GroenLinks in het kabinet… Op deze manier wordt er geluisterd naar iedere Nederlander. Je mag trots zijn op ons poldermodel!

verwijder dit

ik heb spijt dat ik niks heb uitgehaald toen ik hem ontmoette

?

haha arjen lubach is me toch een grapjas he jongens haha wat een held! :) :) hahaha stem d66

Als 'raszuiverheid' zo slecht is, hebben wij dan niet de morele verplichting om het Afrikaanse continent te bleken? Gaat het Autism Level ook nog omhoog.
Of is het dan opeens 'kolonisme'?

Haha ikr zowel links als rechts zijn stom :) :)

Hoeveel crises duurt het nog voordat links weer anti-kapitalistisch wordt?

...

racialisten spannen het paard achter de wagen

autisme niveau is het gevolg van materiele omstandigheden, niet andersom

Wij zijn geen esdjeedubbeljews vrolijke vriend

En nu zonder puur imaginaire concepten.

bots

l-lekker druk vandaag hé?

bots

Ja man. Maar er gebeurt ook vrij weinig

Ik moet toegeven dat ik tegenwoordig zo veel Engels spreek dat het me moeite kost om coherente Nederlandse zinnen samen te stellen in deze draad.

zijn er nog dingen om je op te verheugen?


ga je niet in het echt met mensen om?

Communisme

wel spoileren, stouterd

Stop posting that semon demon, it makes me feel funny

opkankeren, dikke poepchinees

drueck de knoppje kanker

blijf uit onze draad, rijstneger

wat bedoelde zij hiermee?

I have no idea what you're saying, just think your language is funny. It sounds like Germans farting out of their mouths

we're telling you to get the fuck out

je wil wss "samenhangende" gebruiken

OHJA blijkbaar is zizek aanstaande vrijdag een dingetje aan het geven in Amsterdam.

Ik kan niet gaan want ik heb al afspraken (en geen geld), maar misschien vinden hullie het leuk.

Verdorie, ik kan hem niet verwijderen. Mods pls no ban

en nu wacht je 10 jaar op een sociale huurwoning, we zijn geen meter vooruit gekomen, godverkanker

Ik heb al twee maanden van tevoren geboekt :^)

Je moet gewoon meer geld kopen en dan kan je zo een huis krijgen :'-)

Waarom is er opeens een nep-Hoochie? De echte heb ik gefiltert.

Gewoon een LARPer die het doet om vervelend te doen oetz.

ochtendbots

Goeiemorgen user

Goeiemorgen

Ewa

verplichte ochtendbots

Vanavond zizek in amsterdam, gaat iemand? Kost 25 euro geloof ik, iets te duur en Sloterdijk komt niet meer ivm een ongeluk.

haha, dat betekent dat Zizek nog meer tijd krijgt om te praten!

Ik kom zeker

...

hoe was t negers?

best hard, hij geeft zoals altijd links liberalen (die waarschijnlijk de helft van de zaal innemen) er goed van langs gegeven

je merkt wel dat hij vaak dezelfde grappen herhaald

ochtendbots

verder iemand die Zizek heeft gezien?

Is het verzet tegen het republikeinse zorgplan het begin van een echte lonkse beweging? Zal het iets kunnen bereiken?

Goede morgen noorderburen. Jullie verkiezingen waren best wel interessant, met een leefbare allochtonenpartij en de vernietiging van de klassieke socdempartij (niet dat GL veel beter zal zijn waarschijnlijk), maar van hier ziet het er eigenlijk gewoon uit als een grote versnippering. Enige hoop voor een niet-ultraneoliberale regering?

Zou ik ook willen weten. Is het gefilmd?

Alle linkse Nederlandse organisaties en activisten zijn zo ongelooflijk genant. Ik denk dat ik maar linkscom word.

twitter.com/AldoHouterman/status/845564313607786496

Archiefbeelden maart 2017 - Zizek spreekt Amsterdamse grachtengordel toe. Twee weken later begon de Bakfietsenstorm, met als hoogtepunt de publieke ophanging van Jan Terlouw.

ik zag verder geen cameras, beetje jammer dat het niet volledig is gefilmd

volkskrant.nl/buitenland/groen-rechts-dit-is-waarom-klaver-en-rutte-samen-voor-het-milieu-moeten-gaan~a4478812/


Hoe hard zal Groen'links'' falen in volgende verkiezing? Ik snap niet waarom ze uberhaupt meedoen aan het kabinet.

ochtendbots

nee

ochtendbots

Waarom is Nederlandse politiek zo hoorngedragen? In Duitsland en Frankrijk zijn er op zijn minst radicale sociaaldemocraten. Hier hebben we de eerste Tumblrpartij en fucking Baudet.

De SP zijn 'radicale' sociaaldemocraten. Art1kel is de tumblrpartij, DENK is gewoon een turkenlobby, en niks anders. De enige radicale partij in de Nederlandse politiek is de PVV. We nauwelijks radicalisme omdat het in dit land relatief goed gaat.

Lang niet zo "radicaal" als Mélenchon en Wagenknecht.

De PVV is in Nederland succesvoller dan de FN in Frankrijk though, of dat nou komt omdat Nederland "beter" gaat of niet.

PvdD is redelijk radicaal.

Objectief incorrect.

Hij herhaalt alles vaak.

PvdA kun je niet eens meer met goed fatsoen SocDems noemen. Centrum liberalen, niets meer dan dat.
Nee.

...

PvdA is rechts

Zover ik weet wel de enige partij die tegen de focus op economische groei is en de markt de schuld geeft van klimaatverandering.

Het hele bourgeois politieke spectrum is rechts.

Het in onzinnig om tegen een focus op economische groei te zijn binnen de context van het kapitalisme. Dat is gewoon hoe het systeem werkt. De enige zinnige kritiek hierop is een systematische kritiek op het hele systeem vanuit een links-radicaal perspectief.

gegroet mede groenzwart!


Check Ewald Engelen's bijdrage aan De Kanarie In De Koolmijn. Marx en Kropotkin worden genoemd. Forse kritiek hoe de neoliberale ideologie het onderwijs en de politiek heeft overgenomen. De rest van Engelen's teksten zijn ook aan te raden (Europese mythes, Mythe van de gemaakte vrouw) en samen vormen ze best een goede systematische kritiek. Zeker een van de meer uitgesproken auteurs die tegelijkertijd verbonden is aan een partij. En dat zonder Spekmantrui of revolutionair LARPen zodat het mensen niet afschrikt.

eco-anarchist of anprim?

Eco-anarchist. Al begrijp ik het anprim standpunt dat domesticatie nadelig was voor mens en natuur wel. Mij lijkt het gewoon niet wenselijk of reëel om terug te keren naar een jager/verzamelaar samenleving.

de burgerbeweging is de beste closet bookchinite partij.

Wat is er radiaal aan de PVV?

te lang; niet gelezen

ochtendbots :^)

Ik ook niet.
Maar ze willen een heleboel lokale democratie dus volgensmij is dat iets goeds.

Hey Henken, wat vinden jullie van mijn nieuwe band? :^)

materialsupport.bandcamp.com/track/manarchist-brocialist

hoe kunnen we een einde maken aan idpol?

Ik ben weer even wezen parelduiken in Holla Forumsder.

Fascinerend hoe deze mensen verblind zijn door ideologie van internetmemes en rode pillekes. Verder vooral veel britse-youtube-mannen argumentatie.

Benieuwd wanneer FvD echt in de problemen gaat komen wanneer hun achterban dat voornamelijk bestaat uit zolderkameractivisten / gamergaters zich teveel in het publieke dialoog gaat mengen. Je ziet het nu al met de lading van bedreigingen die een linkse activist over zich heen kreeg nadat zij kritiek had op de achterban en retoriek van FvD.

wow

pure ideologie

't zal bijzonder reëel worden wanneer de samenleving binnenkort instort als gevolg van klimaatverandering.

afkomstig uit de mythe van de gemaakte vrouw

reactie was quote van deze

De regering hoort iets te doen aan corruptie en belastingontduiking van multinationals. Iets wat je niet kan doen als individu, laat staan als nietige werknemer van een multinational.

Het idee dat big government alles verneukt met al zijn taxes en bemoeienis is een leuk amerikaans smoesje dat negeert hoe de regering in amerika is omgekocht door big pharma en big oil. Je zou eerst die lobbyisten om zeep moeten helpen voordat je je uberhaubt weer zorgen kan maken over een te machtige regering, maar om één of andere reden kunnen right-libertarian amerikanen niet op dat idee komen.

verplichte ochtendbots

Bots met mooie meisjes.

Welkom terug kankerhoertjes.

Welkom terug kameraden

Is er nog belangrijk nieuws voor links Nederland?

Dat het niet bestaat buiten het internet.

petitie voor het bannen van avatarnegers wanneer?

Dat heet verbannen in het Nederlands, familie.

P.S. er is niets mis met avatarflikkeren.

Jawel. Opgekankerd met je identitaire avatargeflikker a.u.b..

Mélenchon gaat winnen en Nederland binnenvallen en Baudet onder de guillotine gooien.

weet iemand goede nederlandse linkse fb pagina's?

...

Insha'Allah


gebruik toch gewoon een naam, gast

Waarom zijn Nederlandse anons zo bagger?

lollig

aandachtstekort als gevolg van vervreemding in de kapitalistische maatschappij?

Vervreemding is een spook.

het punt van spoken is dat je ze erkent, je kan er nooit mee weg doen

of ben je volledig emotieloos?

Kijk, de realiteit is dat Nederlandse, of Vlaamse, of alles behalve misschien Duitse en Franse politiek in Europa geen zier uitmaakt. Tenzij je een maniak/geheim genie verkiest die de EU wil opblazen, hang je met de ketting vast aan de diktaten van de Eurocraten. Het maakt niet uit, met andere woorden. Waarom zouden we er dan nog over praten? Kan je beter wat shitposten en aan je fluit trekken.

Het scheelt niet veel.

Is it true that Zizek and Robert Pfaller are popular in Dutch leftist circles for their formulation of the idea of interpassivity & the critique of activism?

Da's geen excuus om een plaatjesplankbarbaar te zijn! Respecteer de plankcultuur!

letterlijk wie
toffe gast