Jacques Monasch, PVV-Light

Beste kaasvretende kamaraden,


Wat denken jullie hiervan?
nos.nl/artikel/2142649-opgestapte-pvda-er-monasch-werkt-aan-nieuwe-partij.html

English


What do you think?
Badly translated article: translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http://nos.nl/artikel/2142649-opgestapte-pvda-er-monasch-werkt-aan-nieuwe-partij.html&edit-text=

Other urls found in this thread:

nrc.nl/nieuws/2016/09/27/70-procent-van-de-turken-in-nederland-stemt-op-de-ak-partij-4373758-a1523671
vloerwerk.org
8ch.net/leftypol/res/1057750.html
twitter.com/SFWRedditVideos

Moet ik dan nog geld betalen ja og nee?

Nu nog Johan Derksen als partij leider.

Partijpolitiek, lekker belangrijk.

Een goed menu moet eigenlijk in het Frans zijn, want dan smaakt het ook lekkerder.

Please gas the polish lumpens
t. Pole

Waarom PVV-light, waarom niet PVDA-light of SP-light. Wat heeft dit met de PVV te maken.

Als je nou leest op een menu in het Hollands gewoon kalfsborst, dan denk je bij jezelf, nou, kalfsborst, nietwaar aar staat er nou "buste de veau" tja, dan neem je het, hè.

...

Gewoon een volkse conservatief. Heeft het heel de tijd over de menselijke maat, is typisch CDA of Fortuyn, alsof het een probleem van attitude is in plaats van iets inherent aan het systeem. Hij was Fortuynist, meer niet.

De echte socialistische partij blijft SP. Ze hebben ook zo hun gebreken maar doen hun best. Een groot verschil met sociaaldemocratische partijen is dat ze zelf ook een beweging proberen op te bouwen die verandering kan afdwingen. Dat doen ze al in het klein met dat Nationaal Zorgfonds.

Het blijven gewoon sociaaldemocraten. Ik was afgelopen jaar eens naar een SP-avond. Ron Meyer begon met een Obama citaat. Roemer heeft het alleen maar over het neoliberalisme en zegt verder niets over kapitalisme. Heb liever de Belgische PvdA.

Als je wat vaker evenementen bezoekt zul je ook zien dat ze het over kapitalisme an sich hebben, maar op openbare avonden wordt het wat toegankelijker gehouden uiteraard. Als je naar scholingen gaat krijg je ook echt uitleg over materialisme (Marx) vs idealisme (Hegel) etc.

Ik zou zeggen: het is een socialistische partij die sociaaldemocratische middelen gebruikt.

Heb zelf ook liever PVDA België, maar ze hebben ook fouten gemaakt. Bijv. samenwerking gezocht met een soort DENK wat ze veel stemmem heeft gekost. Gras is altijd groener aan de overkant. Hun groei recent komt ook omdat ze de SP als inspiratie gebruiken. Verschil is dat ze zich wel duidelijk marxistisch profileren, daar heb ik wel respect voor.

De SP moet terug naar hun "Gastarbeid en Kapitaal" folder uit 1982.

Nee. Zaait verdeeldheid onder de arbeidersklasse. Destijds was verzet ertegen gelegitimeerd, maar nu ze er eenmaal zijn moet je ze juist bij de strijd betrekken.

Hoe ga je ze betrekken als ze zelf niet links zijn? Ongeveer 75% van de Nederlands-Turken heeft op Erdogan gestemd en een soortgelijk percentage Turkse jongeren onder de 18 steunt de man, een letterlijk etnisch-suprematist, fel nationalist en zwaar conservatief. De gemiddelde Erdogan stemmer zal niks ophebben met een samenleving welke zich ook maar vanuit enig links opzicht optrekt.

Daar heeft het document wel gelijk in; immigranten zijn conservatiever (en stukken ook) dan de gemiddelde (linkse) Nederlander ondanks dat het "Links Nederland" is dat zichzelf zeer tolerant (ten dele correct ook natuurlijk) opstelt voor deze mensen.

Er is een reden dat het gemiddelde anarchistisch café net zo blank is als de eerstvolgende NVU bijeenkomst.

Dat ze conservatiever zijn is waar. Maar een groot deel van de Nederlanders zijn dat zelf ook. Het hoge aantal VVD-stemmen komt niet alleen van de bourgeoisie helaas.

Bij acties die de vakbond doet lukt het vaak wel om ook de groep met een migratieachtergrond te bereiken. Neem bijvoorbeeld de laatste schoonmakersacties.

Er is zeker werk aan de winkel maar je moet niet de handdoek in de ring gooien.

Hebben we die nog dan?

klinkt interessant om eerlijk te zijn

het is echt moeilijk om jezelf te verdedigen als je tegen goedkope arbeid bent van arbeiders maar geen racist/islamofoob etc.

Ik ken een Turk die atheist is en tegen Erdogan.


wil ik ook graag weten

Dat percentage is door een multicultureel marketingbureau de media ingeslingerd en blijven plakken. Bijna 75 procent van de Turken stemde niet op de Akp.
nrc.nl/nieuws/2016/09/27/70-procent-van-de-turken-in-nederland-stemt-op-de-ak-partij-4373758-a1523671

*verspreid door het stembureau dus, niet de multiculturele organisatie.

Bedankt voor het delen. Dit was voor mij ook nieuw.

Is er al. Ik wil niet teveel SP shillen, maar zij hadden nota bene ook dat meldpunt voor werkverdringing door Oost-Europeanen.

Sorry dat ik mn eigen draad niet echt in de gaten houdt, maar ik was verrast door de mededeling van deze nieuwe partij.

Helaas vind ik de insteek van "pvv-light" wel een beetje apart. Wat ik liever zou zien is een linkse partij die zich protectionistischer opstelt voor Nederlandse staatsburgers en asiel en buitenlandse arbeids probleem aanpakt. Aan gedaane zaken kunnen we niks veranderen, het afpakken van paspoorten van mensen die ze al hebben is geen optie.

Wel zou ik voor alle proletarische staatsburgers meer bescherming willen bieden, ook al is dit niet direct voordelig tegenover buitenlandse proleten. Wij zijn ons allemaal bewust van de gevolgen van immigratie op zowel de arbeidsmarkt alswel het georganiseerde link (vakbonden, partijen) alwel de sociale samenhang van de samenleving.

Een beetje staats-protectionisme gekoppeld moet het goede oude echte links kan volgens mij een groot deel van de lager opgeleide en achtergestelde bevolking achter zich krijgen. Dit neemt macht weg van rechtse partijen als PVV, terwijl het de schuld niet legt bij "buitenlanders" of "turken" maar het draait als "eigen bevolking eerst". Deze samenhang van Nederlandse arbeiders als, als ik het zo zou durven noemen, "groeps identiteit" kan strategisch zeer voordelig zijn voor link, zonder dat wij hiervoor onze idealen voor hoeven te breken. Want zeg nou zelf, het is beter om eerst eigen land te doen en dan de rest te helpen hun land te doen, dan om kleine delen van andere landen te helpen waardoor iedereen uiteindelijk toch in de modder komt.

Ik sta ten volste achter mijn eigen punt dat een wat uitgesprokener, niet-politiek correct links met een vleugje nationale saamhorigheid een goede partij zou zijn voor ons politiek landschap. Hierdoor kan de SP zijn imago als "middenklasse links" in stand houden terwijl deze andere partij de wat grovere "zeg zoals tis" partij kan zijn. Deze verdeling werkt puik voor rechts, dus waarom niet voor links?

Dat was mijn steentje.

Negeer lysdexie foutjes astublieft

Ja hallo
Weer eentje die het op z'n alleen gaat proberen doen en net zoveel onzin gaat verkopen als Fortuyn.

Ga je eens verdiepen in hoe nationalisme werkt. Het is de nummer 1 verdeel-en-heers tactiek van de machthebber. Niet voor niks zet Asscher letterlijk trots op Nederland-retoriek in bij zijn kandidatuur. Ga je mond spoelen man.

Er zit een verschil tussen nationalisme, wat de staat als doel ziet, en de werkers binnen je eigen wetgevende gebied beschermen en representeren.
Anti-nationalisme is een kutexcuus om je eigen bevolking die op jou stemmen onderuit te trappen als ze iets uit het buitenland niet helemaal jofel vinden.

Zou het ideaal zijn als we allemaal vriendjes kunnen zijn? Ja, maar zo werkt de wereld niet, en ik gebruik liever vieze trucjes dan dat ik dit door laat gaan en de nederlandse bevolking naar rechts laat drijven omdat er geen links is dat voor de mensen opkomt waaruit hij bestaat.

Als socialist vecht je voor je eigenbelang en van dat van je kamaraden. Je eigenbelang vergooien omdat oost europeanen (die niet mogen stemmen) of andere fratsen zo zielig zijn maakt je niet populair. Je kunt geen werkers beweging maken als je het niet-lid verkiest boven het wel lid. Als oost europa plotseling super links word en wil samenwerken is dat top en tof, maar voorzover we kunnen zien vervullen zijn nu zowel de rol van de chinese stakingsbrekers in 1900 alswel dat van de zondebok. Zij zijn natuurlijk maar een voorbeeld.

Ik verkies liever een programma van "eigen land eerst socialist en dan de rest" over "als je eigen land zegt ben je de vijand". Ik heb net zo min iets met de nederlandse identiteit maar het is toch wel degelijk het geografisch gebied waar een staat zit, en wij moeten staatsmacht krijgen om socialisme te krijgen. Dus moeten wij organiseren binnen ons land en zo veel mogelijk mensen achter ons krijgen.

rot op vieze tanker

Die varen alleen op de maas, suffie.

Bij een werkgerelateerd conflict zou ik eerder deze club vertrouwen dan een die bestaat uit contributieverslindende bureaucratie en slepende procedures. vloerwerk.org

Zitten er hier eigenlijk jongens/meisjes van de Vrije Bond?

Oh en check ze, trippies

...

Hoe stoppen we ons kutland kut te zijn

There's not wrong with covering the hair ffs. Instead of calling it hijab or wtvr it's named just call it a headscarf.
Let's nor forget that people in european countries used to wear it(pic related). I don't have a problem with it, only instead of making about religion make it about a fashion choice.

problem solved

Dijken doorsteken

You need to get the Dutch context. These women wore a headscarf in solidarity with muslim women, not because they are religious themselves. Something quite ridiculous for a party that can be described as atheïstic, feministic and very left on social issues, especially in regard to a authoritarian and patriarchal religion.

Monarchistisch-Radencommunisme

bordigagetrekkert/png

Stap 1 is lid worden van de Fb-groep Nederland Houzee en er Zwarte Piet-plaatjes delen en inspirerende quotes van Martin Bosma en Chantal Jansen. Kijk ook op de groepen Nederland Ons Nederland en Holland Ik Heb Je Lief.

Verkiezinkje

Zie zijn de irritantste groep mensen in nederland?

Ik stem friesen

Limburger en Zeelanders
maar zeelanders enkel ironisch

Limburgers

t. Limburger

Afstoten

Geen probleem!

...

Ik weet well een paar plekken waar een paar anarchisten en antifa figuren zitten te sqauten maar een cafe? Geen idee!


Pim is een champ!


Iedereen in dit kut land,

optyfen, kutbelg

...

Met "eigen volk eerst" ben je haast niet te onderscheiden van extreemrechts. Dat hebben ze lang als leus gebruikt als dekmantel voor hun racisme.

Heel slecht idee tbh familie.

Idd. Denk dat we hier wat meer moeten doen aan ideologische scholing.

> "kamaraden"
Het eerste slachtoffer bij pvv'ers is de Nederlandse taal voeltslechtman.jpg

Nee henk, ik blijf lekker hier

Fuck off globalist supporter. I don't want to live in a standardized world. That's the porky dream.

Checked.

simply epic

Wanting to abolish borders is useless when other nations don't want to. The way to achieve statelessness is to unite the states of the world until only one remains, then there are no more borders.

Abolishing your own nation and borders only puts your population in an extremely vulnerable position, since imperialist nations now have a very easy time claiming your unclaimed territory and can't be held accountable by other countries using existing treaties.

...

...

Het rokje fladderend in het windje fietste Fiekje, het blonde kindje over het paadje naar het meer tot ze na een kwartiertje trappen eindelijk van haar fiets gestappen aan de oever bij het veer toen ze al dat water zag zong ze met een gulle lach.

you were disguising it as "antinationalism"
proletarian interNationalism doesn't abolish the nation before abolishing the class structure first, everything else is ultraleftist imperialist social chauvinistic cosmopolitism

read lenin

huh jij bent hier de verdwaalde Holla Forumsiep. Daar mag je globalist gewoon als jood schrijven.

Nog steeds billebrand omdat ik zei dat je eerst je eigen land en bevolking socialistisch moet maken voordat je de rest kan helpen? Tering zeg. Het beschermen van je eigen mensen, die de socialistische beweging vormen, is niet hetzelde als nationalisme. Nationalisme is tegen buitenlanders en ook tegen de arbeider, en voor de rijken.

"je eigen mensen"
succes met selecteren ouwe nationaal-socialist.

...

Je eigen mensen zij de mensen met stemrecht en de mensen die lid zijn van jouw groep jij stomme mongool.

Toevoeging:

Je bent een politieke partij met uitvoerende macht binnen nederland. Dus je eigen mensen zijn de mensen waar jij uitvoerende macht over hebts. Het is niet zo ingewikkeld. Je helpt de arbeiders die op jou stemmen en belasting betalen. We hebben als klein kutland niet de middelen om de hele wereld te redden.

Nederland moet zich verenigen met Duitsland, Denemarken en Noorwegen om vervolgens alle anarchisten, communisten, mensen van buiten de huidige EU, transgenders, miljardairs, BN'ers en zigeuners te vergassen.

Wat een kutidee.

Wat deze krant zegt dus

...

Mooie vogelverschrikker man. Vluchtelingen uit oorlogsgebieden of vervolgingen zijn niet hetzelfde als economische migranten. Daar hebben wij zeer strenge regels voor in nederland.

Maar ja, het zegt wel wat over jezelf als jij gelijk aanneemt dat ik "kanken vluchtelingen" denk als ik zeg dat wij op moeten komen voor onze eigen bevolking en niet klakkeloos de grenzen moeten opengooien.

Echte vluchtelingen zijn altijd welkom, maar er zijn grote groepen economische "vluchtelingen" en gastwerkers. Als wij die allemaal binnenlaten gaat de positie van de arbeider achteruit en wint the bourgoiesie.

En ik moet er toch wel aan toevoegen dat "maar kijk, joden en holocaust" wel heel stereotipisch is om te zeggen. De afkomst en huidskleur van mensen maakt me geen zak uit. Een 3e generatie van turkse afkomst is net zo goed nederlands als ik.

Waarom zigeuners? Waar moet ik dan met mijn oud ijzer heen?

Piratenpartij beste partij

Vraagje: bij welke bank gaat rutte werken als raad van comissarissenlid of adviseur, en in welke mate zal zijn salaris eruitzien als een indiaas telefoonnummer?

kanker

Zigeuners zijn niet alleen een minderwaardig ras, het is een prima zondebok om de rest van de kwalen welke dus ook, al dan niet ten dele, vergast op af te schuiven.

Oud IJzer heb je dan niet meer nodig kameraad :)

Ik denk dat hij roma bedoelt. Nederlandse zigeuners zijn gewoon trailerpark bewoners.

hou je kk bek

Gast, pleeg gewoon zelfmoord met je anarchisme. Denk je nu serieus dat jij ook maar iets gaat uitmaken in je leven, met je 0,0001% van de bevolking die achter je 'idealen' staat? :')

Beter accepteer je gewoon dat je ideologie gewoon terecht dood is en volg je gewoon dat voorbeeld.

...

...

...

...

Wanneer waren de anarchisten ook weer relevant in nederland? Oh ja, nooit.

how will anarkiddies ever recover?

...

Gooi dan die berg majonaise open, dan komen de hollanders weer, eh, even op blijvende vakantie

Schipper mag ik overvaren, ja of nee?

Moet ik dan nog geld betalen, ja of nee?

...

Komt het nog goed jongens?

Van de holocaust was geen sprake op het moment van dit bericht, die begon in 1941.
Maar vertel hoe wijkt jouw mening af van die in het artikel als we joden vervangen door niet-westerse mensen. Nationale Dagblad was overigens een uitgave van Seys-Inquart.

8ch.net/leftypol/res/1057750.html

hee jongons wat vinden jullie van zwarte piet

Another user.
I have to agree with you. I know they want to show solidarity but it actually backfires.

Alles wat veranderd hoefde te worden was het kroeshaar, de oorbellen en de lippen. Dan klopt het verzinsel van "zwart door roet" beter.
Maar de hele discussie is al uit de hand gelopen dus ik hou me er liever stil over. Dat het uit de hand is gelopen ligt aan zowel de activisten als de tegenstanders van een wijziging.